Projekt: Tilbords Bröllop

Med 130 butiker utspridda runt om i Norge är Tilbords landets ledande återförsäljare av högkvalitativ köksutrustning, porslin och inredningsprodukter. Företaget grundades 1976, men verksamheten går att spåra så långt som 160 år tillbaka i tiden. Efter att ha lanserat en framgångsrik webbshop år 2012 med hjälp av Vaimo, beslutade Tilbords att det var tid att påbörja ett nytt projekt, en separat webbshop speciellt inriktad på bröllop. Sajten lanserades i februari 2013.

FAKTA

 • Företag:  Tilbords
 • Bransch:  Köksutrustning och porslin
 • Magento-version: Enterprise
 • Paketering: Innovate
 • Marknad: Norge
 • Webbplats: http://www.tilbords.no/bryllup
 • Projektets varaktighet: 16 veckor
 • Antal produkter: ~ 7000

Geir Langbakken, Managing Director på Tilbords:

"Vi påbörjade det här projektet för att förbättra användarupplevelsen samt öka det totala produktvärdet för varje individuell önskelista. Önskelistor för bröllopsgåvor är en stor inkomstkälla för Tilbords, varje enskild tillagd produkt på en önskelista kommer med nästan 100 % säkerhet att inhandlas. Via en enkel guide uppnår vi båda målen genom en enda lösning. Större erfarenhet och effektivitet, mer nöje och fler affärer. Kan det bli bättre?"

FUNKTIONER

 • Specialanpassade bröllopsgåvopaket
 • Steg-för-steg bröllopsguide
 • Sammanställning av antalet produkter per sektion
 • Redigeringsverktyg för Tilbords personal
 • Summering av brudparets önskade gåvor, kvarvarande gåvor samt redan inhandlade gåvo
 • Enkel delning av skapade önskelistor via Facebook eller e-post

Projektmål 

Det huvudsakliga målet för Tilbords Bröllop var att höja det samlade produktvärdet på skapade önskelistor för bröllopsgåvor, samt att öka produktförsäljningen som sker via dem. Tilbords ville bryta loss bröllopskategorin från den nuvarande webbshopen och ge denna en egen separat sajt och därmed ett tydligare fokus. Samtidigt önskade Tilbords att de två sajterna skulle vara tydligt sammankopplade och integrerade för att göra produktinköp och hantering av önskelistor enklare.

Lösningen

Den nyligen lanserade bröllopssajten tillför en ökad tydlighet och gör hanteringen av önskelistor för bröllopsgåvor enklare, både för Tilbords personal och för sajtens besökare. Brudpar kan på ett enkelt sätt skapa önskelistor och bröllopsgästerna kan sedan ta del av dessa samt inhandla de önskade produkterna direkt online. Webbsidan innehåller också tips och inspiration för både brudpar och bröllopsgäster.

Projektleverans

Genomförande av Tilbords bröllopssajt tog cirka 4 månader. Det är en komplex sajt med många funktioner att ta i beaktande innan man utför förändringar. Vaimo var tvungna att vara kreativa och lägga till nya funktioner, inte bara till själva bröllopssajten, utan också till Tilbords onlinebutik som skulle kopplas till bröllopssidan. En annan utmaning som Vaimo ställdes inför var integrationen av bröllopssajten samt presentationen av dess produkter. Tilbords ville presentera många enskilda produkter under en och samma huvudkategori. 

På grund av många ändringar i det ursprungliga innehållet var det svårt att hålla den planerade deadlinen och budgeten. Även på grund av att annat arbete utfördes på Tilbords ordinarie sajt under samma tid, vilket tvingade webbutvecklarna att inleda arbetet med bröllopssajten vid sidan av det pågående arbetet som ledde till att det tog tid innan de två sidorna kunde integreras. Implementeringsgruppen tog på sig ett stort ansvar och bedrev ett gott samarbete. 

Projektet bjöd på ett antal lärdomar, varav en var att projekt som kräver en större innehållsanpassning än normalt också bör genomgå fler och noggrannare sluttester.

Projektresultat

"Med för få genomförda tester var läget en aning frustrerat i början av projektet, men efter att lösning anpassats behöver vi i dagsläget väldigt lite support och vi känner att vi har fått en mycket bra webbsida. Vi har uppmätt en 20 % ökning rörande det totala produktvärdet på önskelistor för bröllopsgåvor men trots detta har antalet registrerade önskelistor inte ökat", säger Langbakken.

Klicka här för att komma till Tilbords Bröllop.

För mer inforamtion om Vaimo, kontakta oss.

Vill du veta mer? Kontakta oss