Vi har lanserat Old Khakis nya webbplats

Old Khaki är en av Sydafrikas mest populära fritidsklädmärken bestående av kläder, skor och accessoarer. Kläderna är tåliga och prisvärda med en sliten, vintage-look som gör det till ett diskret men samtidigt urbant klädmärke. Old Khaki startade 1999 och har cirka 60 fysiska butiker i Sydafrika, Namibia och Botswana. Sedan oktober 2014 har de också en butik på nätet som redan har många besökare.

 

FAKTA

 • Företag: Old Khaki
 • Bransch: Kläder och accessoarer
 • Magento-version: Enterprise
 • Paketering: Innovate
 • Marknad: Sydafrika
 • Webbplats: www.oldkhaki.co.za
 • Projektplan: 8 veckor
 • Projekrbudget: 170 timmar
 • Antal produkter: ca 500


Amanda Herson, Head of Ecommerce på Cape Union Mart Group

" Vi är nöjda med webbplatsen. Vi var tvungna att få igång den snabbt och genom att använda befintliga wireframes och integrationer kunde vi blåsa liv i sajten på några veckor. Vi ville ha en ren, enkel design och det var avgörande för oss att vi skulle kunna använda våra backend-kunskaper i Magento för att administrera webbplatsen effektivt. En annan mycket viktig funktion var en ingång för all produktinformation. Detta gav oss en version av sanningen och mindre replikering av arbetet bakom kulisserna."

Utmaningen

Tiden var den största utmaningen då Old Khaki hade en mycket begränsad tidsram för att få igång webbplatsen. Vaimo lyckades hålla sig inom denna tidsram och arbetade ibland dygnet runt för att möta förväntningar. En annan utmaning var att ta befintliga system-kopplingar (mellan marknadsföringssystem och Magento) och konfigurera om dem för att kunna hantera kraven i webbutiken.

Lösningen

Vaimo levererade en fullt responsiv (Bootstrap-ramverk) webbplats, kompatibel med alla webbläsare och mobila enheter. För att möjliggöra effektiva e-handelsprocesser var Magento tätt integrerad med Old Khakis marknadsförings- PIM och ERP-system. Integrationerna möjliggör hantering av lagersaldo i realtid, samt pris- kampanj- och rabatt-hantering. Den automatiserade returlösningen ger kunderna möjlighet att returnera en produkt på nätet och spåra returens leveransstatus. Old Khaki är också en av få återförsäljare som säljer elektroniskt presentkort online som kan användas antingen i butik eller på nätet. Lösningen tillgodoser även modeälskares intressen genom att presentera rikt innehåll och modetrender på de interaktiva blogg-sidorna.

Funktioner

 • Fullt responsiv webbplats
 • Integration av PIM-system med Magento
 • Realtidsspårning av paket
 • Elektroniska presentkort som köps online för att sedan användas i butik eller på nätet
 • Integration med eBucks och Discovery Miles Reward-programmet
 • Integration av marknadsförings- och ERP-system
 • Lösning för returhantering

Projektet

Vaimo förberedde en detaljerad projektplan som tydligt påvisade förväntningar från alla inblandade. Detta gjorde att Old Khaki kunde planera sina krav internt före lanseringen och de jobbade nära Vaimo för att ro iland en sömlös lansering - i tid och inom budget. Vaimo anpassade Old Khakis befintliga system för att tillgodose krav ur ett front- och backend-perspektiv. Detta innebar lite utbildning internt och få förändringar i befintliga processer och förutsättningar - både på Old Khaki huvudkontor och för webbplatsen. Ur Old Khakis synvinkel genomfördes projektet mycket professionellt, med regelbundna uppdateringar och kommunikation mellan projektledare, utvecklare och managers.

 

Framtida e-handelplaner

Vi kommer att fokusera starkt på automatiseringar av aktiviteter med koppling till vår e-handel. Vi kommer också att ägna mer tid åt mobil marknadsföring, surfning och köpvanor på mobila enheter.


Varför Vaimo?

"Då vi redan har en befintliga relation med Vaimo fanns grunden för ett smidigt projektflöde och effektiv handläggningstid. Alla våra förväntningar var uppfyllda i tid och supporten efter lanseringen har varit riktigt bra." 

Amanda Herson, Head of Ecommerce på Cape Union Mart Group


Varför Magento?

"Vi använder Magento Enterprise för hela gruppen och drar nytta av att ha en gemensam plattform för alla våra webbplatser. Detta innebär att vi kan utnyttja fördelarna av befintliga integrationer med våra marknadsförings- och affärssystem. Detta möjliggör också standardisering av utbildningar och processer internet."

Amanda Herson, Head of Ecommerce på Cape Union Mart Group


Klicka hör för att komma till Old Khakis webbplats. Tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer om detta projekt. 

Ladda ner pdf. (Eng)

Vill du veta mer? Kontakta oss