Kundstudie

Tilbords

Tilbords grundades för 160 år sedan och är Norges ledande återförsäljare av köksartiklar, porslin och interiörprodukter med cirka 130 butiker belägna runtom i landet. Med tanke på den ökade populariteten för näthandel är en e-handelplats en mycket viktig komponent på en högt konkurrensutsatt marknad.

Utmaningen

Tilbords är en traditionell affärskedja med 130 butiker. Som många andra företag är de väl medvetna om de risker och möjligheter e-handel innebär. Det stod därför klart att de måste ha en väl fungerande webshop som komplement till sina vanliga butiker. Däremot upptäckte man rätt snart att detta inte är helt lätt. Tills de kontaktade Vaimo.

Lösningen

Med Vaimos erfarenhet av e-handel visade man ganska snart att Magento kunde lösa Tilbords problem. Inom några veckor hade Vaimo skapat en multi-store där Tilbords butiker själva kan sköta administrationen. Kanske ännu viktigare är att webshopen är helt integrerad med Tilbords affärssystem.

%

Ökning av genomsnittligt ordervärde

%

Förbättrad konvertering

%

Mer trafik

%

Ökning i genomsnittlig besökslängd

Funktioner

• Fullt responsiv design

• Vaimo CMS & Story for redaktionellt innehåll

• Click & Collect

• Multi-site med stöd för unika butikssaldon

• Integration med separat site för presentregister

• Avancerat Store Staff-interface

• Anpassad Checkout

• Integration med ERP

”Det norska utbudet av e-handelsleverantörer var en besvikelse, så vi började leta efter expertis utomlands. Sökandet ledde oss till Vaimo, som arbetar internationellt, har ett gott rykte och rekommenderas av sina nöjda kunder. Vi var mycket nöjda med den strukturerade metodiken, den höga kompetensen och det starka drivet i Vaimos team. ”

Geir Langbakken
Administrative Director på Tilbords

Se andra kundstudier

Helly Hansen

Helly Hansen ville skapa en perfekt blandning av varumärke och handel i syfte att vägleda och inspirera kunderna genom att mixa innehåll och berättande i kundresan. Helly Hansen har även andra webbplatser för B2B, skor, etc med fokus på att skapa enighet i utseende och känsla.

Absolut Art

Absolut, det hyllade svenska vodka-varumärket, såg ett behov att demokratisera konst och skapa en plattform för konstnärer, konstkuratorer och konstsamlare där konstverk i begränsade upplagor görs tillgängliga till en rimlig kostnad.