KUNDSTUDIE

Jack Daniel’s UK

Brown-Forman är ett av de största amerikansk-ägda spritföretagen i världen och säljer sina produkter i mer än 160 länder. Jack Daniel´s nr 7 Tennessee Whiskey är bolagets flaggskeppsvarumärke och är den bäst säljande amerikanska whiskyn i världen. Den världsberömda whiskyn destilleras, lagras och buteljeras i Lynchburg, TN.

UTMANINGEN

Då det digitala blir en allt viktigare kanal för Brown-Forman, ville man skapa en ny online- och mobilkanal och bli världens ledande plattform för konsumenter som söker efter en premium-upplevelse i spritvärlden. Brown-Forman har beslutat att börja sin digitala resa genom att skapa en helt ny webbplats för den brittiska marknaden. De ville visa upp sina premium-produkter genom att berätta om varumärket och samtidigt säkerställa att upplevelsen leder till konvertering.

LÖSNINGEN

Vaimo skapade en innehållsrik, responsiv webbplats som inte bara främjar varumärke, men också firar äktheten av Jack Daniel´s genom gediget berättande. Lösningen är helt integrerad med Magento Commerce Order Management Suite, inklusive OMS (Order Management System), betalningslösningar och har funktioner som att t ex skriva in en personlig gravyr på flaskorna. Vaimo Content Management System gör det möjligt för Jack Daniel´s team och olika byråer att enkelt kontrollera och underhålla kampanjer. Lösningen fokuserar på en subtil blandning av Jack Daniel´s berättelser och försäljning av premiumvaror.

%

Ökning av sessioner

%

Ökning i antal besökare

(11 aug 2016 jämfört med 11 aug 2017)

%

Ökning av omsättningen online

Lanseringen av Jack Daniel´s webbplats ger oss en ny väg till konsumenten och en ny plattform där vi kan delge våra berättelser. Detta är en fantastisk möjlighet för oss att göra våra produkter mer tillgängliga för våra konsumenter och ett nytt, unikt sätt för dem att fördjupa sitt engagemang i varumärket.

Ffion Jones, Senior Brand Manager på Jack Daniel’s UK

FUNKTIONER

• Sökfunktion som minns dina sökningar och gör processen personlig

• Integration med Magento Commerce Order Management Suite

• Åldersportal länkad till tredje part

• SKU-validering på administrationssidan

• Responsiva produktbilder

• Integration med eBay för betalning och adress-validering

• Hitta present

• Produkter med anpassningsbara presentetiketter

• Gravyr-funktion

• Modern navigationsmeny

• Vaimo Content Management System

• Integration med Nosto

PROJEKTET

Mängden innehåll som behövde förberedas för Jack Daniel´s webbplats var mer än vad som ursprungligen planerats och påvisade behovet av att verkligen förstå den roll som innehållet spelar under leveransfasen. Vaimo behövde tillgodose alla krav inom en viss tidsram, vilken blev tightare på grund av det tidskrävande arbetet att fullända användarupplevelsen enligt en oerhört detaljerad kartläggning av innehåll. I slutet av projektet kändes Brown-Forman, Vaimo, och eBay som ett team, även om de var spridda över tre olika kontinenter.

Lanseringen av Jack Store i Storbritannien är en språngbräda för oss och vi vill utöka vår e-handelskapacitet till andra marknader och varumärken. Vaimos strategi och kapacitet tillsammans med sin erfarenhet av Magento gjorde dem till ett enkelt val för oss. Vaimo har varit en nyckelfaktor i att hjälpa oss att framgångsrikt lansera vår webbplats.

Karen Taylor

Ecommerce Manager, Jack Daniel’s UK

FRAMTIDA E-HANDELSPLANER

Lösningen är en språngbräda i Brown-Formans e-handelsexpansion och ramverket och plattformen kommer att användas för att expandera till andra länder. Arbetet med att lansera B2C- och B2B-sajter i två nya länder är redan på gång.

Mognaden och kapaciteten hos plattformen ger oss en bra grund för att skala upp på ett kostnadseffektivt sätt och möjlighet att lägga till funktioner i takt med att vi blir bättre på e-handel.

Karen Taylor

Ecommerce Manager, Jack Daniel’s UK

besök webbplatsen

Jack Daniel’s UK


Upptäck Jacks värld där du får en blandning av premium-produkter, unika recept, historik och Jack Rocks musik-event.

Läs fler kundstudier

Proactiv+

Proactiv+ webbutik byggdes på hårdkodade, oflexibla mallar som påverkade butikens stabilitet. Man ville gå över till en responsiv design för att tillgodose en mobildriven målgrupp, förbättra kundupplevelsen och göra det lättare att uppdatera webbplatsen internt.

Björn Borg

Björn Borg ville göra sin e-handelplats mer användarvänlig, förbättra betalningsprocessen och göra den mer kostnadseffektiv. Valet föll på Magento genom rekommendation från andra e-handlare. Tack vare stor kunskap och expertis inom e-handel valdes Vaimo som leverantör av plattformen

 

Vaimo = hjärta på Samiska

Vi är certifierade Magento-experter och har tillhandahållit lösningar på plattformen sedan 2008. Genom att vara 100% fokuserade på Magento och ha ett eget team av 300+ e-handelsexperter med bred kompetens, ser vi till att din e-handelsplats fungera sömlöst med andra delar av din verksamhet. Vår medarbetare har stort kunnande och erfarenhet inom kärnan av e-handel - affärssystem, orderhantering och betalningssystem etc.