Kundstudie

Absolut Art

Absolut, det hyllade svenska vodka-varumärket, såg ett behov att demokratisera konst och skapa en plattform för konstnärer, konstkuratorer och konstsamlare där konstverk i begränsade upplagor görs tillgängliga till en rimlig kostnad.

Utmaningen

Absolut, det hyllade svenska vodka-varumärket, såg ett behov att demokratisera konst och skapa en plattform för konstnärer, konstkuratorer och konstsamlare där konstverk i begränsade upplagor görs tillgängliga till en rimlig kostnad. Konceptet blev verklighet med Absolut Art, men företaget behövde även en digital närvaro i syfte att visa upp sin konst i högkvalitativ grafik på stationära och mobila enheter med rikt innehåll för att kunna ge en närmare bild av konstnären och ge kunden interaktiva verktyg. Absolut Art ville ge konstnärer en kanal att nå en global publik och göra exklusiv konst tillgänglig för vanliga konsumenter.

Lösningen

Vaimo skapade en mobile-first, multisite-lösning som består av två sektioner: konstnärer och konstverk. Rikt innehåll och unika funktioner, såsom avancerade, automatiska videoklipp, paketprodukter med konstverk och inramning, unik spårning av serienummer och inspirationssidor förstärker konstnärerna och deras konst. Vissa funktioner, som swipe-verktyget ”It’s a match”, är utformad för att par ska kunna upptäcka konstverk tillsammans och är endast tillgängliga på mobilen, medan det interaktiva och lekfulla ”Drag and Drop Room Decorator”-verktyget ger kunderna möjlighet att visualisera konstverk på sin egen vägg.

%

Fler sessioner

%

Ökning i mobil trafik

%

Minskning i genomsnittlig laddningstid

%

Ökning i organiskt söktrafik

Funktioner

• Vaimo CMS

• Klarna Faktura 

• Integration med Unifaun

• Integration med Adyen

• Integration med Mailchimp

• ”It’s a Match”-verktyg

• ”Drag & Drop Room Decorator”

• Slideshow med lazy loading-bilder

”Då vårt fokus låg på säkerhet och tillförlitlighet insåg vi snabbt att Vaimo var den självklara partnern för att skapa vår butik på Magento. Vaimos utvecklare, strateger och designers kunde leverera allt vi behövde.”

Nahema Mehta
Chief Executive Officer på Absolut Art

Se andra kundstudier

Bauhaus

BAUHAUS ville skapa en onlinemiljö som skulle passa både B2C- och B2B-kunder. Vaimo hjälpte BAUHAUS uppnå detta genom att bygga anpassade funktioner på webbplatsen, såsom guider som hjälper kunderna att göra rätt val av produkter baserat på typ av projekt som kunden ska genomföra.

Proactiv+

Proactiv+ webbutik byggdes på hårdkodade, oflexibla mallar som påverkade butikens stabilitet. Man ville gå över till en responsiv design för att tillgodose en mobildriven målgrupp, förbättra kundupplevelsen och göra det lättare att uppdatera webbplatsen internt.

 

Vaimo = hjärta på Samiska

Vi är certifierade Magento-experter och har tillhandahållit lösningar på plattformen sedan 2008. Genom att vara 100% fokuserade på Magento och ha ett eget team av 300+ e-handelsexperter med bred kompetens, ser vi till att din e-handelsplats fungera sömlöst med andra delar av din verksamhet. Vår medarbetare har stort kunnande och erfarenhet inom kärnan av e-handel - affärssystem, orderhantering och betalningssystem etc.