E-handelsleverantören Vaimo har blivit utsedd till Gasell av Sveriges ledande affärstidning, Dagens Industri, för sin anmärkningsvärda tillväxt under de senaste fyra åren. Detta är andra året i rad som företaget får denna utmärkelse.

Gasell-utmärkelsen bekräftar den roll som mindre företag spelar i dagens ekonomi. Till skillnad från större, etablerade giganter, lyckas gasellerna uppnå betydande tillväxt, vilket resulterar i flest antal nya arbetstillfällen och har en avgörande roll i att stimulera ekonomin. Den senaste treårsperioden har 678 gaseller lyckats skapa 13774 jobb i Sverige.

För att kvalificera sig som Gasell behöver företag uppfylla följande kriterier:

  • Minst 10 anställda
  • Ha en omsättning som överstiger 10 Mkr
  • Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret

Genom att ha lyckats växa med 869% de tre senaste åren, har Vaimo tagit en topp 10- placering i Stockholmsregionen.

Stockholms Topp 10 Gaseller:

1. Bilda Personalmäklarna

2. Blatteförmedlingen

3. Hk Logistik

4. Helm Project Management

5. Axela

6. Vaimo

7. Städ & Maskin Centralen i Stockholm

8. Cedergrens kök

9. Eia Miljö & Mark i Stockholm

10. Tove Invest

Vaimos CEO David Holender, säger: "Vi är väldigt nöjda med att komma på 6:e plats i Stockholm och komma in bland Sveriges 25 snabbast växande företag. Vi är otroligt stolta över det arbete som vi har utfört tillsammans".

Utmärkelserna delades ut under en galakväll på Stockholms konserthus och besöktes av många företagsprofiler samt H.K.H Prins Carl Philip som dessutom delade ut priset till årets Supergasell.

"Vaimo blickar redan framåt till nästa års utmärkelser, trots det bistra ekonomiska läget", säger Holender. "De globala och lokala marknaderna har tveklöst hamnat under hård press. Men detta har bara inspirerat teamet på Vaimo att bli mer kreativa. Vi hoppas komma ännu högre under nästa års prisutdelning".

Vill du veta mer? Kontakta oss