Vaimo utökar sin närvaro i asien genom etablering i Japan


Vaimo, en ledande global leverantör av e-handelslösningar på Magento, fortsätter sin globala expansion genom att etablera sig i Japan. Det nya kontoret i Tokyo är ett resultat av det strategiska partnerskapet med transcosmos, ett av Asiens största e-handelsbolag, som Vaimo ingick i september 2015. Tokyo-kontoret kommer att bemannas av nyanställda samt befintliga anställda på transcosmos.


Att expandera till den japanska marknaden är del av Vaimos strategi för att bli världens ledande e-handelsleverantör för lösningar som baserar på plattformen Magento. Japan är en välutvecklad e-handelsmarknad, tre fjärdedelar av invånarna handlar på nätet och 89% av e-handelskunderna har genomfört ett köp från en mobil enhet. Japan exporter en signifikant andel av sina produkter, främst till USA och Kina. Under 2015 omsatte e-handeln i Japan 104,7 miljarder USD. Marknaden hade en tillväxt på 14,6% inom B2C- och 5% inom B2B-segmentet under 2014, enligt siffror från Japans Ministerie för Ekonomi, Handel och Industri.

“Vi ser en stor efterfrågan på skalbara e-handelsplattformar som Magento i Japan, både från kunder inom B2C och B2B. Vår framtida plan är att öka vår närvaro även utanför Japan och erbjuda våra tjänster på fler marknader. Vår asiatiska expansion tog sitt avstamp 2015 i och med partnerskapet med transcosmos och genom etableringen av vårt kontor i Dubai. Tokyo-kontoret tar oss ett steg längre på denna resa," säger Brendan Peo, COO at Vaimo.

transcosmos specialister har tidigare besökt Vaimos huvudkontor i Stockholm i utbildnings- och kunskapsutbytessyfte, främst med fokus på Magento. Förutom nyanställningarna kommer Tokyo-kontoret också stöttas av transcosmos asiatiska och internationella resurser samt av Vaimos 12 kontor runt om i världen.

“Vi har sett hur bra Vaimos Magento-erbjudande har tagits emot och att det finns en stor tilltro till det i USA. Vi tror att samarbetet ger oss en stor fördel gentemot våra konkurrenter, vilket är anledningen till att vi vill använda Vaimos Magento-expertis för att kunna erbjuda högkvalitativa e-handelslösningar till japanska bolag," säger Yuichiro Kubo, General Manager på transcosmos inc.

“Vaimos expansion och etablering på den japanska marknaden är förstås ett tecken på bolagets otroliga framgång och tillväxt men också för hela Magentos ekosystem, säger Art Boyd, Head of Worldwide Channel Sales på Magento Commerce.

"Detta speglar det ökande intresset för Magento i Japan och vi är glada att jobba tillsammans med Vaimo och transcosmos för att leverera det som Magento är känt för, nämligen flexibilitet och skalbarhet till en lägre totalkostnad till fler varumärken, handlare och tillverkare i Asien, säger Boyd.


KONTAKTUPPGIFTER:

Vaimo

Brendan Peo, COO

Tfn: +372 55519060

Email: brendan.peo@vaimo.com


OM VAIMO

Vaimo hjälper företag över hela världen att nå e-handelsframgång på e-handelsplattformen Magento. Vaimo är en av de främsta Magento-leverantörerna i världen och har levererat skräddarsydda e-handelslösningar till över 400 varumärken och handlare. Vi är stolta över att vara certifierade Magento-experter och erbjuder kompletta lösningar som våra kunder kan lita på. Vårt team består av drygt 250 specialister och vi har kontor i Sverige, Storbritannien, Finland, Norge, Förenade Arabemiraten, Sydafrika, Danmark, Estland, Ukraina och Japan. 2015 fick vi Magentos utmärkelse EMEA Ecommerce Partner of the Year och 2016 EMEA Omni-Channel Partner of the Year


OM TRANSCOSMOS, INC.

transcosmos grundades 1966 och kombinerar sedan dess människors kunskaper med modern teknik för att erbjuda värdefulla tjänster som förbättrar våra kunders konkurrenskraft. transcosmos erbjuder i dagsläget tjänster för kostnadsminskning (Contact Center, HR/Financial/Sales Back Office, orderhantering/SCM, systemutveckling/hantering mm.) och försäljningsdrivande tjänster (dataanalys, internetreklam, utveckling och hantering av webbsidor, Smartphone/SNS Utilization, telemarketing mm.). transcosmos har 141 kontor i 25 länder med fokus på Asien. Dessutom ger transcosmos sina kunder tillgång till 45 marknader genom att erbjuda omfattande och globala e-handelstjänster steg-för-steg. transcosmos strävar efter att vara en global Business Process Outsourcing-partner med högkvalitativa leveranser till sina kunder.Vill du veta mer? Kontakta oss