Vi är otroligt stolta att meddela vårt samarbete med prisbelönta bergsklättraren, sociala entreprenören och företagsledaren, Saray Khumalo, i hennes försök att bli den första färgade afrikanska kvinnan att bestiga Mount Everest.

Saray är inte främmande att prestera med enorm fysisk och mental uthållighet. Under sju år har hon bestigit några av världens mest utmanande bergskedjor, däribland Kilimanjaro (5896m), Mera Peak (5467m), Elbrus Traverse (5642m), Lobuche East (6119m) och Aconcagua (6980m). Under 2017 (efter två tidigare försök) nådde Saray Everests sydtopp (8749m) vilket gjorde henne till höjdrekordhållare för kvinnliga, färgade klättrare.

Saray har nu återkommit för att ta sig an världens högsta berg igen!

Saray Khumalo

På sidan av ett stort intresse för vandring, redan från ung ålder, drivs Saray genom sitt engagemang för att göra positiv skillnad i sin omgivning och för kommande generationer. Hennes tidigare klättringar var en del av initiativet ”7 Summits With Purpose” som inom de första fem åren samlade in över en miljon ZAR till förmån för läskunnighet och utbildning. Detta ledde till bygge av ett utomhusgym för Kids Haven, över 60 000 barn som fick mat genom The Lunch Box Fund och bygge av bibliotek som en del av The Mandela Library Projects.

Saray är även Mandela-biblioteksambassadör och fortsätter att kämpa för fler bibliotek till missgynnade skolor runt om i Sydafrika. Genom att bestiga Everest strävar Saray inte bara efter att samla in medel till fler bibliotek utan även att inspirera nästa generations ledare att följa sina drömmar och mål. Vaimos team är väldigt glada att hjälpa Saray på detta viktiga uppdrag. Som en del av Everest klättring kommer Saray också att stödja Dr Thandi Ndlovu-stiftelsen som hjälper till att utbilda föräldralösa barn på universitetsnivå.

Nu under det tidiga stadiet av expeditionen har Saray slutfört en höjdacclimatiseringsklättring till Everest Hotel och träffat den enda överlevande medlemmen från den första framgångsrika Everest-expeditionen 1953!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna genom Facebooksidan ”Summit with a Purpose” och följ Sarays Garmin-framsteg här när hon närmar sig Everests kolossala 8848m-topp.

Oavsett hur mycket eller lite kan du donera till Sarays uppdrag att stödja utbildning för unga barn i Sydafrika här. Och du kan donera direkt till Dr Thandi Ndlovu-stiftelsen här.

Vi publicerar också regelbundet på vår blogg för att hålla dig uppdaterad om Sarays framsteg, så titta in igen för fler uppdateringar. Vi är hedrade att kunna stödja Saray på detta stora uppdrag och önskar henne stor framgång och styrka i att nå toppen och påverkar världen!

Världsledande E-handelsleverantör

Vaimo är en strategisk partner och helhetsleverantör inom e-handel och omnikanal. Vi hjälper företag över hela världen att kraftigt öka sin försäljning med digitala lösningar i alla kanaler inom såval B2C som B2B.

Vaimo är en av de allra främsta leverantörerna av Magento i världen med över 300 medarbetare i 12 länder.