Vaimos partner Yotpo har nyligen släppt en ny casestudie med vår kund Helly Hansen, där de redogör för företagets nyligen genomförda e-handelsresa med en flytt till Magento 2 och integration av Yotpos funktioner.

Helly Hansen grundades 1877 av sjökaptenen Helly Juell Hansen och hans fru i deras jakt på vattenresistent utrustning som kunde klara av Norges förrädiska vatten. Idag bärs Helly Hansens kläder av allt från professionella skidåkare, världsledande seglare, olympiska mästare och vardagsatleter. Tillsammans med Vaimo har Helly Hansen framgångsrikt tagit sin succée offline till onlinevärlden och dessutom ökat sitt internationella varumärke med flertalet butiker och e-handelssidor.

Genom sitt samarbete med Vaimo och integrationen av Yotpos funktioner har Helly Hansen sett dramatiskt förbättrade siffror genom hela organisationen. Vilket inkluderar en ökning med 45 % i omsättning, 32 % i transaktioner och 68 % i mobila transaktioner. (Ökning av procent 2016 vs. 2017 – året före plattformen gjordes om och året efter).

Som Vaimos CCO, PJ Utsi, noterade är det mycket tack vare det starka partnerskap mellan Vaimo och Yotpo som har lett Helly Hansens e-handelssuccé:

“Med Magento 2 kunde Helly Hansen skapa en unik, tidlös och engagerande köpupplevelse genom enkel anpassning och sömlös tredjepartsintegration. Att sedan få samarbeta på denna plattform tillsammans med Yotpo och ta vara på fördelarna av det insiktsfulla användargenererade innehållet levererade fantastiska resultat. Idag är recensionerna en integrerad del av Helly Hansens produktutvecklingsstrategi: De används till att feedback och för att förstå vad som funkar och inte funkar.

PJ Utsi – CCO, Vaimo

Du kan läsa hela Yotpos casestudie här!

 

Omslagsbild av Yotpo

Världsledande E-handelsleverantör

Vaimo är en strategisk partner och helhetsleverantör inom e-handel och omnikanal. Vi hjälper företag över hela världen att kraftigt öka sin försäljning med digitala lösningar i alla kanaler inom såval B2C som B2B.

Vaimo är en av de allra främsta leverantörerna av Magento i världen med över 300 medarbetare i 12 länder.