Metronet, ett digitalt konsultföretag i Norge, och Vaimo, har gått ihop och skapat ett strategiskt partnerskap för att kunna erbjuda den norska marknaden e-handel i världsklass.

Vaimo är Skandinaviens enda Magento Gold Solution Partner. Hittills har man haft kontor i Sverige, Sydafrika, Estland och Storbritannien. Nu etableras Vaimo Norge, som ett naturligt steg i utvecklingen.

David Holender, CEO på Vaimo, känner sig säker på att Vaimo kommer att göra bra ifrån sig i Norge. Vi har funderat länge på en etablering på den norska marknaden, som vi ser som spännande och med stor potential. När möjligheten dök upp att göra detta med Metronet föll bitarna för satsningen på plats. Vi vet att detta är en perfekt konstellation som gör att vi både kan vidareutveckla våra befintliga norska kunder och välkomna nya, säger Holender.

Den norska e-handelsmarknaden förväntas en stadig tillväxt då fler företag tar sin verksamhet online och konkurrens mellan e-handlarna intensifieras. På en konkurrensutsatt marknad har Vaimo goda förutsättningar att leverera och implementera den globala plattformen Magento, vilken erbjuder avancerade funktioner och enkel hantering för e-handlare. Vaimo säger att närvaron i Norge kommer att göra det möjligt för både små och stora företag att lansera effektiva, användarvänliga e-handelsplatser som banar väg för framgång.

Kjetil Schöld Hansen, VD för Vaimo Norge, har fått det spännande uppdraget att vidareutveckla teamet i Norge. Hansen kommer från Halogen, där han arbetade som seniorkonsult på sök, analys och e-handel. E-handeln växer i Norge och vi ser att detta är en mycket spännande marknad för IT-branschen under de kommande åren. Vi är glada att samarbeta med ett företag som har lång erfarenhet och rätt kompetens från den svenska marknaden. Metronet och Vaimo kompletterar varandra bra, så vi på Vaimo ser fram emot att arbeta med ett väletablerat IT-konsultbolag i Norge, säger Hansen.

Vi har länge följt e-handelsmarknaden. Vaimo är en stor möjlighet att etablera oss ännu starkare på denna marknad. Vi har fört en dialog med Vaimo i ett år och hittat en utmärkt konstellation. Jag anser att partnerskapet kombinerar våra styrkor, vilket kommer att gynna den norska e-handeln i stort. Nu ser vi fram emot att komma igång med det som är riktigt roligt – att skapa siter i världsklass, säger Jørgen El Fakiri, VD för Metronet.

Vill du veta mer? Kontakta oss