Vaimo, en av de ledande Magento-leverantörerna i Europa, tar sig an den finska marknaden och lägger till ytterligare 10 e-handelsexperter till sitt starka team i Sverige, Norge, Storbritannien, Estland och Sydafrika.

Vaimo har under en längre tid hållit ett vakande öga på den finska e-handelsmarknaden. Efter att framgångsrikt ha etablerat sig i Sverige och nyligen i Norge, var Finland ett naturligt nästa steg.

“Efter flera diskussioner med finska detaljhandlare, e-handlare och e-handelsexperter, har vi förstått att det finns ett stort behov på den finska marknaden för ett företag som Vaimo med global förståelse för e-handel och affärsprocesser”, säger David Holender, CEO på Vaimo.

Vaimo hittade två leverantörer på den finska marknaden, Digital Value Oy och Faarao Oy, som delade Vaimos värderingar och mål. Digital Value Oy, som drivs av Mika Leno och Janne Sävy, är ett oberoende konsultföretag inom e-handel och Faarao Oy, som leds av Olli Sankari, är Magento Silver Solution Partner.

Diskussioner mellan Digital Value, Faarao och Vaimo om möjligheterna att arbeta tillsammans på den finska marknaden startade tidigare i år. Efter förhandling och due diligence från alla parter, etablerades ett samarbete.

E-handelsstatistik visar att konkurrensen på nätet mellan finska detaljhandlare och e-handlare hårdnar. “Vi vill hjälpa finska företag att växa med hjälp av Vaimos internationella expertis och kunnande inom e-handel och företagsledning i allmänhet. Vi är glada att kunna erbjuda det kunnande Vaimo besitter från våra nyetablerade Vaimo-kontor i Helsingfors och Uleåborg”, säger Mika Leno, Managing Director på Vaimo Finland. Han fortsätter, “Vi har resurser för att leverera effektiv, internationell e-handel och har den bästa lösningen för multi-channel och omni-channel”. Leno tillägger,”Vaimo har praktisk erfarenhet av att driva stora e-handelssiter. Denna kombination är unik på den finska marknaden. Vi ser att nyckeln till ehandelsframgång bygger på en grundlig förståelse av handelsprocesser från en detaljhandlares och e-handlares perspektiv. Möjligheten att skapa en kundorienterad upplevelse med sömlös interaktion med detaljhandlaren och e-handlaren är vital”, avslutar han.

“Tillskottet av Finland till vårt växande internationella team gör att vi nu har mer än 90 anställda som betjänar mer än 350 kunder i Europa och Sydafrika. Vi har 14 certifierade Magento-utvecklare och är på god väg att nå våra tillväxtmål. Jag är övertygad om att med vår stora grupp av e-handelsexperter och med internationell och lokal know-how, kan vi börja skriva på ett nytt kapitel och vara en del av många framgångssagor på den finska marknaden “, säger Holender

Vill du veta mer? Kontakta oss