Hoteletail secures investment from Vaimo

Vaimo, en av de snabbast växande e-handelsleverantörerna av Magento, har beslutat sig för att investera i Hoteletail, ett e-handelsföretag som specialiserar sig på att bygga och förvalta lyxiga e-handelskanaler för boutique-hotell.

Partnerskapet kommer leda till ny och förbättrad programvara som gör det möjligt för lyxhotell att samarbeta med varumärken, designers och lokala konstnärer. Plattformen ger unika värden till hotellets gäster och en ny väg till intäkter då hotellbranschen har haft minskade intäkter från tilläggstjänster, som t ex telefonsamtal och filmer på rummet. Sedan starten 2013 har Hoteletail framgångsrikt introducerat sin mjukvara i flera populära boutique-hotell och genererar en genomsnittlig försäljning på 1500 Euro per rum per år.

"När boutique-hotell gör ett så bra jobb med att skapa ett “hem” hemifrån, är det inte konstigt att gästerna inspireras. Mjukvaran vi utvecklar gör det bekvämt att köpa och leverera nästan allt som gästerna ser på hotellet, direkt hem ", förklarar Hoteletails Managing Director, Daniel Brazier. Han fortsätter "De populäraste lyxprodukterna är hotellsängar, lokal konst, smycken och modeaccessoarer."

Efter att ha testat marknaden och konstaterat att det finns goda möjligheter för verksamheten, bestämde Hoteletail att det var dags att hitta en teknisk partner som kunde backa upp de ambitiösa planerna. Vaimo, en prisbelönt Magento Gold Solution Partner, förstod tidigt att Hoteletail hade något unikt att erbjuda och bestämde sig för att investera.

"Vår erfarenhet av att bygga komplexa webb- och mobilkanaler för världens bästa e-handlare kommer att hjälpa Hoteleletail att leverera tillförlitlig service till lyxhotell runt om i världen", förklarar Vaimos CEO David Holender, som också medger att han är ett fan av boutique-hotell.

Hoteletail kommer att kunna dra nytta av Vaimos internationella räckvidd och erfarenhet. Med hundratals kunder spridda över hela världen är Vaimo vana att ta sig an utmaningar som t ex skatter, leveranser, flerspråkighet och mobil konvertering för att hjälpa kunderna att nå framgång online.

Genom att ta fasta på det växande antalet hotellkunder i Skandinavien, planerar Hoteletail att skapa värde för de bästa hotellen i de länder där Vaimo är verksamma, såsom Storbritannien, Norge, USA och Sydafrika.

“Hotellbranschen är internationell, vilket gjorde att vi tänkte globalt från dag ett. De flesta av köpen som har gjorts av gäster har sedan skickats över hela världen. Vaimos globala erfarenhet av e-handeln kommer att hjälpa oss att erbjuda en lokal hotellservice men med en internationell bredd", avslutar Daniel Brazier.

 

Kontaktinformation 

Vaimo
David Holender
Chief Executive Officer
Tel: +46 8452 26 56
Email: 
david.holender@vaimo.com 

 

Hoteletail
Daniel Brazier
Tel: +46 76 8333 80 88
Email: daniel@hoteletail.com
Website:
www.hoteletail.com

 

 

Vill du veta mer? Kontakta oss