[Chicago, USA, 23 april 2019] Den svenskgrundade e-handelsbyrån Vaimo etablerar sig i USA och utökar sin närvaro till femton marknader världen över – “En sann indikation på vår status som världens ledanden partner för digitala handelslösningar”.

Vaimo, en världsledanden helhetsleverantör meddelar idag att de etablerar sig i USA genom att öppna upp kontor i Chicago, Illinois – företagets femtonde internationella marknad. Expansionen utgör en nyckelfaktor till Vaimos syfte – att driva framgång inom digital handel världen över.

“Jag är glad att meddela att vi nu kan leverera vår expertis till USA, en av de största e-handelsmarknaderna i världen. Med vår lokala närvaro i Chicago, tillsammans med vår globala organisation, kommer vi närmare våra kunder för att hjälpa dem lyckas inom digital handel. Att kunna stödja våra kunder i både EMEA och USA är en sann indikation på vår status som världens ledande partner för digitala handelslösningar.”

David Holender, VD, Vaimo

Vaimo är en av världens mest respekterade experter på e-handelsplattformen Magento och Adobe Commerce Cloud. Som en helhetsleverantör inom digital handel kombinerar Vaimo strategi, design, utveckling och underhåll av prisbelönta digitala lösningar för varumärken, återförsäljare och tillverkare över hela världen. Bland kunderna återfinns välkända företag som Björn Borg, BAUHAUS, Helly Hansen, Jaguar, Jack Daniel’s, Dyson, GANT och många fler.

Vaimos amerikanska ledningsgrupp omfattas för närvarade av Martin Hjalm (Managing Director) och PJ Utsi (Vaimos medgrundare och Chief Creative Office). Teamet bidrar med stor erfarenhet och expertis från global e-handel, strategi och design samt utveckling och underhåll av webbsajter, omnikanal-lösningar och mobila appar för digital handel.

“Vi är väldigt exalterade att få öka vår närvaro i USA efter att ha fått många förfrågningar från både befintliga och nya kunder om att ta del av vår erfarenhet och expertis även på den här marknaden. Vi är en av få Magento-partners med så stor erfarenhet av att arbeta med större och medelstora företag inom både B2B och B2C, Magento 2-migrationer och Magento Order Management – det finns stor efterfrågan på den kompetensen på marknaden.”
Martin Hjalm, Managing Director, Vaimo US

För Vaimo i Sverige är etableringen i USA viktig.

“Som en av Sveriges största exportmarknader är det viktigt att Vaimo, som enda svenska Global Elite Magento Solution Partner, kan erbjuda lokal närvaro på den amerikanska marknaden och på så sätt öka möjligheterna till framgångsrik expansion för våra svenska kunder.” 
Robin Carlsson, Country Manager, Vaimo Sverige

Som en del av inträdet på den amerikanska marknaden ställer Vaimo ut på Magneto Imagine i Las Vegas den 13-15 maj, där du har möjlighet att höra mer om deras verksamhet och diskutera dina egna e-handelskrav. Om du kommer vara på Magento Imagine kan du boka ett möte direkt med Vaimo här.

 

Om Vaimo

Vaimo är en av världens mest respekterade experter på e-handelsplattformen Magento och Adobe Commerce Cloud. Som en helhetsleverantör inom digital handel och omnikanal levererar vi strategi, design, utveckling och molntjänster till varumärken, återförsäljare och tillverkare över hela världen.

Vårt skarpa fokus, breda erfarenhet och djupa kompetens inom B2B, B2C, PIM, Order Management och ERP-integrationer gör Vaimo till en nyckelpartner för att driva framgång inom digital handel. Över tio års teknisk expertis i kombination med stort engagemang för att hjälpa kunder lyckas med sin affärsutveckling, digitala strategi och design manifesteras av vår status som Magento Global Elite Partner.

Vaimo grundades av ett team svenska entreprenörer 2008 och har sedan dess snabbt vuxit till ett företag med närvaro på femton internationella marknader och över 450 heltidsanställda. Vi erbjuder tjänster till ett antal globala märken varav många (Jack Daniel’s, Helly Hansen, Proactiv, Jaguar, Dyson, GANT) driver en betydande mängd affärer i USA.

Världsledande E-handelsleverantör

Vaimo är en strategisk partner och helhetsleverantör inom e-handel och omnikanal. Vi hjälper företag över hela världen att kraftigt öka sin försäljning med digitala lösningar i alla kanaler inom såval B2C som B2B.

Vaimo är en av de allra främsta leverantörerna av Magento i världen med över 300 medarbetare i 12 länder.