Stockholm, 18 maj 2017– Vaimo, en global leverantör av strategiska omnikanalslösningar och e-handelslösningar på Magento, har ingått ett strategiskt partnerskap med svenska inRiver. inRiver är marknadsledande på mjukvara för hantering av produktinformation (PIM). Partnerskapet innebär att Vaimo kan implementera och leverera inRivers lösning inRiver Product Marketing Cloud som riktar sig till handlare och varumärken världen över.

Vaimo har, tillsammans med inRiver, de senaste åren levererat PIM-lösningen inRiver Product Marketing Cloud till drygt tio av Vaimos medelstora och stora kunder och ytterligare ett antal projekt är planerade.

“Vi har gjort flera framgångsrika implementationer tillsammans med inRiver för våra befintliga kunder i Europa och vi tror att vi tillsammans kan skapa många fler framöver. I näst intill varje affär vi gör efterfrågas numera en PIM-lösning och därför är det logiskt att vi adderar inRiver Product Marketing Cloud till vår produktportfölj,” säger David Holender, VD på Vaimo.

“Vi kommer att börja leverera inRiver Product Marketing Cloud till kunder över hela världen. Vi kommer att erbjuda inRiver Product Marketing Cloud både som en enskild lösning och som en del av en fullständig e-handelslösning på Magento-plattformen såväl till nya som befintliga kunder,” säger Markus Åberg, försäljningschef på Vaimo.

InRiver Product Marketing Cloud är en kraftfull och användarvänlig PIM-lösning för medelstora och stora handlare som vill öka sina intäkter genom att förbättra konverteringen, öka det genomsnittliga ordervärdet och förbättra kundupplevelsen. InRiver Product Marketing Cloud är också den ultimata lösningen för handlare som upplever ineffektivitet i sina system och har problem med att budskap och produktinformation som sprids i olika kanaler inte matchar.

”Vi ser ett mycket stort intresse från e-handlare på Magento-plattformen och det känns bra att ett så framgångsrikt företag som Vaimo inkluderar inRiver Product Marketing Cloud i sitt erbjudande som riktar sig till just Magento-kunder. Både inRiver och Vaimo är starka och snabbväxande företag och vi har all anledning att tro att vårt partnerskap kommer att bli framgångsrikt,” säger Niclas Mollin, VD på inRiver.

“Vi är mycket glada över den strategiska alliansen med Vaimo, som i egenskap av Global Elite Partner är en av Magentos främsta partners i världen. Vaimo har gjort en fantastisk tillväxtresa sedan starten för nio år sedan och dessutom har de många års erfarenhet av att integrera inRivers PIM-lösningar för sina kunder. Som en global strategisk partner kommer Vaimo att kunna hjälpa sina kunder som är i behov av en omnikanal-lösning att utveckla och nå framgång med inRiver Product Marketing Cloud. Vi upplever att det finns en enorm synergi mellan våra två företag och tillsammans kan vi nå stor framgång samtidigt som det blir enklare att etablera oss på nya marknader,” säger Jesper Larsen, Partner Director EMEA på inRiver.

 

Om Vaimo

Vaimo är världsledande på att hjälpa företag att nå e-handelsframgång genom prisbelönta, digitala e-handelssajter, omnikanalslösningar och mobila appar på Magento-plattformen. Vårt fokus är att driva digital innovation och våra tjänster spänner över hela spektret av e-handlarnas behov – från strategi, design, utveckling, optimering och hosting eller än längre om kundens e-handelsinitiativ så kräver. Vår främsta uppgift är att se till att våra kunder på bästa sätt kan öka sin försäljning.

Vaimo, som grundades 2008, har cirka 300 medarbetare fördelade på 14 kontor i Europa, Asien och Stillahavsregionen samt Afrika. Tack vare vår globala närvaro kan vi utveckla nära och långsiktiga relationer med våra kunder. Magento värdesätter vår kunskap och erfarenhet och utsåg oss 2015 till EMEA Partner of the Year, 2016 till Omnichannel Partner of the Year och 2017 till Magento Global Elite Partner.

 

Om InRiver

InRiver är marknadsledande inom förenkling av hantering av produktinformation (PIM). Vi hjälper kanaloberoende B2C- och B2B-handlare och marknadsavdelningar att berätta perfekta produkthistorier oavsett försäljningskanal. Vår kraftfulla inRiver Product Marketing Cloud underlättar framtagandet, hanteringen och distributionen av korrekt produktinformation för att skapa en kundupplevelse i världsklass i alla kanaler och på flera språk. Över 220 kunder och 750 varumärken runt om i världen förlitar sig på inRivers PIM-plattform för att effektivt hålla koll på produktflödet för sina globala och erkända varumärken.

InRiver grundades 2007 och är idag ett välkänt, prisbelönt och snabbt växande företag med ett omfattande partnernätverk. Företaget har huvudkontor i Malmö, med kontor i Chicago, Amsterdam och Stockholm samt försäljningskontor i Phoenix, Taipei och Istanbul. www.inriver.com

Världsledande E-handelsleverantör

Vaimo är en strategisk partner och helhetsleverantör inom e-handel och omnikanal. Vi hjälper företag över hela världen att kraftigt öka sin försäljning med digitala lösningar i alla kanaler inom såval B2C som B2B.

Vaimo är en av de allra främsta leverantörerna av Magento i världen med över 300 medarbetare i 12 länder.