Hon har gjort det! Om du har följt vår blogg nyligen, vet du att vi har sponsrat Saray Khumalo i hennes strävan att bli den första färgade afrikanska kvinnan att nå Everests topp. Saray antog utmaningen (och många före detta) på uppdrag av välgörenhetsorganisationer som stärker och utbildar ungdomar i Sydafrika.

Vi är otroligt glada att rapportera att Saray nådde den högsta punkten på jorden på morgonen den 16 maj! Efter 3 tidigare misslyckade försök på grund av ett antal externa händelser (inklusive en jordbävning 2015) har Saray nu officiellt skrivit in sitt namn i historiaböckerna.

Årets klättring har gett upphov till många hinder för Sarays. I synnerhet Cyclone Fani som slog Everest med höga vindar och snöfallar. Detta försenade eventuella försök till toppklättringen och innebar dagar till att endast vänta på de rätta väderförhållandena. Men Sarays starka vilja och envisa beslutsamhet att göra skillnad i världen fick henne att fortsätta.

Medan Sarays prestation är skäl att fira, kommer nu en potentiellt farlig del av expeditionen – nedstigningen. När allt kommer omkring är toppen endast halva uppdraget och klättrare kan ofta uppleva problem med höjd och trötthet. Nu en bit in i hennes nedstigning, kommer Saray använda sina år av bergsklättringserfarenhet och träning för att komma tillbaka till Base Camp. Nyheter från Sarays team indikerar att hon ska ta sig tillbaka till Base Camp inom de närmaste dagarna.

Så vad mer att göra än att skicka en stor grattis till Saray från hela Vaimo-teamet på denna monumentala prestation!

Men vi önskar henne också lycka på den sista sträckan när hon kommer allt närmare Base Camp – där hon äntligen får chansen att ta allt in. För att veta, att trots sina motgångar, har hon nått den högsta punkten på jorden och samtidigt gjort skillnad i andras liv.

Saray agerar som Mandela-biblioteksambassadör och genom det samlar in pengar för att bygga bibliotek och inspirerar nästa generations ledare att driva sina drömmar och mål. Saray stöder också Dr Thandi Ndlovu Foundation som hjälper till att utbilda föräldralösa barn på universitetsnivå. Du kan donera till denna viktiga insats här!

Världsledande E-handelsleverantör

Vaimo är en strategisk partner och helhetsleverantör inom e-handel och omnikanal. Vi hjälper företag över hela världen att kraftigt öka sin försäljning med digitala lösningar i alla kanaler inom såval B2C som B2B.

Vaimo är en av de allra främsta leverantörerna av Magento i världen med över 300 medarbetare i 12 länder.