I vår senaste uppdatering rapporterade vi hur Saray hade tagit sig till Base Camp och deltagit i den berömda Puja-ceremonin. Sedan dess har det hänt en hel del under förberedelserna för Saray och hennes team i att nå Everest-topp. Här på Vaimo är vi otroligt stolta över att sponsra Saray i försöket att bestiga Mount Everest och förbättra ungdomars liv i processen.

Sarays slutliga förberedelser är vad som kallas rotationer. Dessa innebär att de successivt klättra högre upp på berget för att låta kroppen anpassa sig till ökad höjd, minskat lufttryck och syreunderskott före sista rycket. Det är en ömtålig balans, där de måste gå högre för att stödja acklimatisering men utan att lägga för mycket stress på kroppen för att undvika sjukdom.

Som en del av hennes rotationer den senaste veckan tog sig Saray upp till Camp 2 (6424 meter) för att sedan gå vidare till Lhotse Face, vilka båda har bestått av sina egna uppsättningar unika hinder. På grund av sin positionering, går Camp 2 mellan skugg- och frysningstemperaturer till tydligt genomträngande solsken. I år består Lhotse Face av rena, blå isförhållanden, vilka är särskilt förrädiska.

Efter dessa klättringar tog sig Saray tillbaka ”hem” till Base Camp där hon blev positionerad. Här fick hon möjlighet att vila, duscha och tvätta kläder.

Känd som ”väderfönster” står Saray nu inför den mest mentalt ansträngande perioden när hon väntar på de korrekta väderförhållandena för att bestiga toppen. Under året har Everest regelbundna vindar på över 150 km/h, men denna tid på året, liksom september, erbjuder fickor där dessa dör ner. Teamet tittar nu på vindarna (som måste vara 20 km/h eller mindre) och snöfall som är på väg under ungefär de fem dagarna som klättringen kommer att ta för att planera när den stora dagen för avfärd ska ske.

För tillfället ser vindarna starkare ut än vad som är möjligt, så Saray och hennes team stannar kvar på Base Camp tills de har grönt ljus att fortsätta. Då är det dags för Saray att erövra toppen och skriva in hennes namn i historiaböckerna.

Vill du stötta Sarays insats i att förändra utbildningslandskapet i Sydafrika? Då kan du donera till hennes syfte här! Och för de senaste uppdateringarna, håll koll här!

Världsledande E-handelsleverantör

Vaimo är en strategisk partner och helhetsleverantör inom e-handel och omnikanal. Vi hjälper företag över hela världen att kraftigt öka sin försäljning med digitala lösningar i alla kanaler inom såval B2C som B2B.

Vaimo är en av de allra främsta leverantörerna av Magento i världen med över 300 medarbetare i 12 länder.