Som vi skrev i ett tidigare inlägg på vår blogg sponsrar Vaimo Saray Khumalo i försöket att bli den första färgade, afrikanska kvinnan att bestiga Mount Everest.

Saray tar sig an den gigantiska klättringen i uppdrag av ett antal välgörenhetsorganisationer som tjänar till att inspirera barn och ungdomar genom utbildning. Stiftelsen Dr Thandi Ndlovu grundades för att stödja föräldralösa och utsatta barn genom både skol- och universitetsutbildning. Sarays andra huvudfokus är Mandela-biblioteksprojekten som syftar till att bygga bibliotek i fattiga skolor i hela Sydafrika.

Vi är glada att rapportera att Saray framgångsrikt nådde den ikoniska Everest Base Camp den 20 april 2019. Detta blev hennes hem de första veckorna.

Efter hennes ankomst till Base Camp var hon med på den berömda Puja-ceremonin; en utgångspunkt för alla Everest-expeditioner. Puja är en traditionell buddhistceremoni som leds av en lokal Lama där deltagarna visar sin respekt till berget och ber om välsignelse för en säker passage. Dessa är viktiga eftersom ingen Sherpa kommer att starta klättringen utan att först avsluta välsignelserna. En Puja-ceremoni börjar formellt med olika böner, välsignelser för klätterutrustning och något att äta. I slutet av ceremonin kastas tsampamjöl för att symbolisera tur och välstånd. Puja är synonymt med alla Everest-klättringar och ses som viktig för att komma nära teammedlemmarna innan klättringen till Everests topp.

Med Pujan klar beslutade Sarays grupp att ha en aktiv vilodag. Som en del av deras acklimatiseringsutbildning planerar gruppen en resa upp till Pumori högläger för att få ben och lungor justerade. Under tiden kommer ledarna att bedöma den lämpligaste dagen för att börja klättra baserat på väder och fottrafik.

Vi önskar Saray all lycka och kommer att ha fler uppdateringar, så håll utkik. Du kan göra det, Saray!

Kom ihåg att du kan följa Saray i realtid här och du kan även donera till Sarays stöd till utbildning av unga barn i Sydafrika här.

Världsledande E-handelsleverantör

Vaimo är en strategisk partner och helhetsleverantör inom e-handel och omnikanal. Vi hjälper företag över hela världen att kraftigt öka sin försäljning med digitala lösningar i alla kanaler inom såval B2C som B2B.

Vaimo är en av de allra främsta leverantörerna av Magento i världen med över 300 medarbetare i 12 länder.