Kundstudie

Smedbo

Grundat 1967 i Helsingborg har Smedbo starka skandinaviska rötter och använder landets rika historia av mässingssmältning för att producera samtida varor av finaste kvalitet och det senaste inom avancerad design. Med produkter tillverkade av 100% mässing och smidda för styrka och hållbarhet – oöverträffad med moderna tillverkningsprocesser – är Smedbo fokuserad på att ge traditionellt hantverk, kvalitativt material och precisionsteknik till den moderna publiken.

Pålitlig produktinformation

När Vaimo först träffade Smedbo var bristen på tydliga processer av hantering av produktinformation en viktig utmaning för verksamheten. Som ett B2B-företag som marknadsför produkter i över 15 länder var Smedbo tvungna att producera olika versioner av produktinformation i varje land. Den här komplexa processen tog upp en betydande mängd resurser som Smedbo ville använda till något bättre. Dessutom var produktinformationens kvalitet och tillförlitlighet ofullständig, vilket ledde till ineffektivitet i hela verksamheten eftersom att anställda tvingades spendera viktig tid för att göra manuella dataändringar. En implementering av PIM-lösningen föreslogs för att hantera kärnproblemet kring varierande och ofullständig information. Detta skulle göra det möjligt för Smedbo att lösa ineffektiviteten och nå sitt mål om fortsatt tillväxt och framgång. 

Lösningen: ökad produktivitet

Vaimo hittade en lösning med Akeneo Community Edition som passade Smedbos krav och ambitioner. PIM-teamet implementerade integrationer med Smedbos ERP-system (Microsoft Navision) och deras viktigaste kanal som körs på WordPress-plattformen. Detta skapade en omedelbar och konkret effektivitet som Smedbo-teamet kunde dra nytta av. Sammantaget gav PIM-lösningen exakt vad som behövdes för att omvandla Smedbos produktinformation: en enda källa till informationen. Innan PIM-implementeringen och utan en officiell produktdatauppsättning la Smedbo värdefulla resurser på att manuellt underhålla data. Nu drar varumärket nytta av tidsbesparingar och ökad produktivitet som en PIM-lösning erbjuder.

En stor fördel av PIM-lösningen är att vi nu har full kontroll över vår produktdata. All data är nu levererad av en enda källa och kategoriserad i samma uppsättning, oavsett språk, och detta förbättrar kvalitén på vår produktdata och avslöjar dataproblem på ett effektivt sätt. Vi dra även fördel från funktionen av dataexport som gör det enkelt att leverera korrekt produktdata till kunder och partners.

Cecilia Ask

Marketing Manager, Smedbo

PIM för långsiktig framgång

Efter de första framgångsrika integrationerna arbetar Smedbo och Vaimos dedikerade PIM-affärsenhet nära varandra för att integrera PIM i andra verksamhetskanaler. Det omedelbara nästa steget är att implementera Adobe Indesign för tryckt katalogproduktion. Ur ett längre perspektiv har Smedbo många möjligheter på båda sina interna och externa kanaler. Exempel på områden som PIM kan bidra till att stärka är kring exportområdet av produktinformation, märkningssystem och förpackningar. Vaimo fokuserar på att leverera PIM-implementationer som kommer göra skillnad och som vidare kommer driva Smedbos framgång.

Vill ni få fullständig kontroll över er produktinformation?

Vår dedikerade PIM-affärsenhet implementerar den mest effektiva PIM-lösningen anpassad till ert företags behov, mål och budget. Oavsett om det är Akeneos plattform på öppen källkod eller inRivers Marketing Cloud enterprise-plattform är vårt teams främsta mål att öka er interna effektivitet och för er att erbjuda engagerande kundupplevelser.

Kontakt oss för mer info!

Se andra kundstudier

Proactiv +

Guthy-Renkers Proactiv+ webbutik byggdes på hårdkodade, oflexibla mallar som påverkade butikens stabilitet. Man ville gå över till en responsiv design för att tillgodose en mobildriven målgrupp, förbättra kundupplevelsen och göra det lättre att uppdatera webbplatsen internt.

Björn Borg

Björn Borg ville göra sin e-handelplats mer användarvänlig, förbättra betalningsprocessen och göra den mer kostnadseffektiv. Valet föll på Magento genom rekommendation från andra e-handlare. Tack vare stor kunskap och expertis inom e-handel valdes Vaimo som leverantör av plattformen.