KUNDSTUDIE

i.ma.gi.n. jewels


Etablerade i staden av diamanter, Antwerpen i Belgien, gör I.Ma.Gi.N. Jewels dedikerade till att skapa smycken av bästa kvalitet till tillgängliga priser. Produkten av två unga designers; en guldsmed och en diamatexpert, har utvecklats till I.Ma.Gi.N. Jewels genom att kombinera invecklat hantverk med innovativ design för att producera eleganta och förädlade produkter. Från sterlingsilver till 18 karat guld till diamanter ligger duons skapelse i framkant vad gäller kvalitet och professionalism. Idag har märket växt från sin flaggskepsbutik till flera butiker runt om i landet. I.Ma.Gi.N. Jewels ser smycken som en förlänging av ens personlighet vilket gör att de vill uppnå absoluta perfektion i all sin design.

utmaningen

I.Ma.Gi.N. Jewels hade tidigare prövat ett antal alternativ av webbutiker med olika leverantörer för att öka sitt erbjudande inom e-handel, men teamet kände att de aldrig nådde sin fulla potential på det området. Smyckesföretaget tog kontakt med Vaimo med målet att kunna erbjuda fler funktioner för sina kunder i en miljö för detaljhandlare med ett mer och mer digitalt fokus för att slutligen gå mot en starkare tillväxt. Medvetna om kundens krav, ville I.Ma.Gi.N. Jewels ha möjligheten att ge en köpupplevelse utan motsvarighet – en som var friktionsfri, utan krångel och som var sömlös mellan både online- och offlinekanaler. Det utlimata målet för I.Ma.Gi.N. Jewels var att kopiera flödet av en fysisk butik på en digital plattform, så att kunden får uppleva känslan av att vara fysiskt nära samlingen av tidlösa och eleganta produkter.

lösningen

Vaimo levererade en helt igenom responsiv, lätt att navigera och minimal e-handel med stor vikt på en förbättrad kundupplevelse. Sidan har nu konfigurerbara produkter så att kunderna lättare kan bläddra igenom och göra ett köp. Samtidigt tillåter integrationen av Vaimo Story-modulen att I.Ma.Gi.N. Jewels historia är sammanvävd i den övergripande köpupplevelsen. Integrationer med Yotpo (användargenererat innehåll), bpost (Belgiens posttjänst) och Adyen (betalningar) tjänar alla till att ge en enklare och mer transparent end-to-end kundresa – en huvudprioritering för detta projekt. Dessutom tillåter integrationen av Vaimo CMS I.Ma.Gi.N. Jewels att enkelt uppdatera sin webbshop själva, vilket var en nödvändighet med tanke på att produkter ändras från säsong till säsong samt varumärkets mål att expandera.

FEATURES IMPLEMENTED

• Byggd på Magento 2.1

• Integration av POS Lightspeed

• ’Build Your Own’-funktion 

• Leverans via Belgiska posten

• ’Hitta din butik

• Integration av Yotpo

• Betalning via Adyen och Paypal

• Vaimo Content Management System

• Vaimo Story-Modul

• Översättningar från Vaimo for M2

 

Projektleverans

From initial discussions all the way through to final project delivery, Vaimo and I.Ma.Gi.N. Jewels have worked closely and collaboratively to ensure that the new site delivers on its original aims. At the beginning of the project, a kickoff meeting was held between I.Ma.Gi.N. Jewels founders, Gilles Van Gestel and Margaux Spruyt, and the Vaimo project team. This allowed Vaimo to get a better sense of the brand’s identity, its history and to hear in person the company’s vision for their future in the digital commerce environment. And as the project continues to grow and thrive, Vaimo will be offering guidance and advice to ensure that I.Ma.Gi.N. Jewels maximises its results and continues to achieve digital commerce success.

’BUILD YOUR OWN’-funktion

Ett nytt tillägg till I.Ma.Gi.N. Jewels e-handel är den innovativa ’Build Your Own’-funktionen som finns tillgänglig i två separata instanser. I det första scenariot kan kunden bygga och anpassa sitt eget halsband och lägga till berlocker som passar stil och personlighet. För det andra kan kunden nu gravera sina produkter med ett personligt meddelande som de själva väljer. Genom att enkelt vägleda kunderna i processen ger sidan en realtidsvy av vad ’Build Your Own’-produkten kommer att se ut i verkligheten.

Tillsammans med genomförandet av ’Build Your Own’ har pekskärmar installerats i I.Ma.Gi.N. Jewels fysiska butiker. Från dessa pekskärmar kan kunderna omdelebart montera ihop en produkt, betala, välja ett antal leveransalternativ och sedan skicka produkten till sig själv eller en vän. Möjligheten att slutföra denna process offline, gör att sammankopplingen mellan offline och online blir en sömlös och tillgänglig omnichannel vilket förhöjer köpupplevelsen.

framtidsplaner

Nu när I.Ma.Gi.N. Jewels har en pålitlig och skalbar digitala handel ser varumärket fram emot att expandera webbplatsen och lägga till ytterligare smycken och kollektioner. I synnerhet ’Build Your Own’-funktionen är något som teamet vill utnyttja än mer och öppna upp även för andra produktkategorier och områden.

besök hemsidan

I.MA.GI.N. JEWELS


Upptäck I.Ma.Gi.N. Jewels värld, där du hittar kvalitetsprodukter med innovativ design. 

 

Vaimo = hjärta på Samiska

Vi är certifierade Magento-experter och har tillhandahållit lösningar på plattformen sedan 2008. Genom att vara 100% fokuserade på Magento och ha ett eget team av 300+ e-handelsexperter med bred kompetens, ser vi till att din e-handelsplats fungera sömlöst med andra delar av din verksamhet. Vår medarbetare har stort kunnande och erfarenhet inom kärnan av e-handel - affärssystem, orderhantering och betalningssystem etc.