KUNDSTUDIE

ALAS-KUUL

 

Industrileverantören och underhållsföretaget Alas-Kuul grundades i Estland 1993 och har sin verksamhet i Estland och Lettland. Det breda sortimentet omfattar allt från elmotorer och svetsutrustning till kompressorer och vakuumpumpar. Företaget samarbetar med världsledande tillverkare av industriell utrustning och komponenter: SKF, Atlas Copco, ESAB, SEW Eurodrive, Sandvik Coromant, Gates, Contitech, Hiwin, Buch, Lesjöfors, Henkel, KTR, VEM, Lapua, Pramet och Interroll. Alas-Kuuls webbplats innehåller 150 000 produkter.

Utmaningen

Alas-Kuuls ursprungliga webbplats var en skräddarsydd plattform som ganska snart visade sig vara ineffektiv på lång sikt, då  B2B-företag behöver en plattform med support och uppdateringar. Alas-Kuul bytte sedan till WordPress för att stödja sin webbutik, men den enorma mängden produkter påverkade plattformen negativt. Webbplatsen var långsam och hade problem med sökfunktionen. Alas-Kuul behövde en snabb och effektiv lösning och en partner med kapacitet att leverera önskad funktionalitet inom tidsram och budget. Projektet startade i augusti 2016.

Lösningen

Vaimo lanserade Alas-Kuuls nya B2B/B2C-lösning i april 2017 på Magento med skräddarsydda funktioner som passar för en B2B-gigant med möjlighet för B2C-kunder att handla för första gången. Vaimo implementerade konsignationslager, en funktion som gör att kunderna kan lagra en personlig leverans av produkter. Inloggnings-, sök- och betalningsfunktionerna gör att alla B2B-kunder enkelt kan hitta produkter, beställa dem och välja specifika leveransmetoder. I framtiden planerar Alas-Kuul att utöka verksamheten till de övriga baltiska länderna.

%

Ökning i antal besökare

%

Ökning i nya besökare

%

Ökning av sidvisningar

%

Ökning av intäkter

%

Ökning av transaktioner

(01.09.2017 – 14.12.2017 jämfört med 04.04.2017 – 04.05.2017)

%

Ökning av mobil trafik

Vaimo har varit professionella genom hela projektet och har hållit sina löften. Vi för en ständig konstruktiv dialog och vi känner oss mycket nöjda. Vi är också mycket nöjda med resultaten; när vi behöver något löser det sig alltid, inom tidsram och budget.

Indrek Orro, Ägare av Alas-Kuul

FUNKTIONER

• Konsignationslager

• B2C-försäljning

• Användarhierarki

• Multi Shipment Consolidation

• Multiple Requisition List

• Flervalsfiltrering

• Integration med Maksekeskus (leverantör av betaltjänster)

• Integration med ERP ERPLY

• Navigation / Hitta Butik

• Offertförfrågan

EN NÄRMARE TITT PÅ FUNTIONER

Eftersom Alas-Kuuls kunder köper en stor mängd reservdelar som de ständigt behöver ha till hands implementerade Vaimo konsignationslager-funktionen, vilket gör att en kund kan ha ett personligt lager av produkter som man tar av vid behov. När de plockar från sina lager loggar de in och meddelar Alas-Kuul, som sedan fakturerar dem för de produkter som används och säkerställer via ERP-systemet att lagret fylls på. Det är ett bra system, eftersom produkterna alltid är tillgängliga för kunden i det personliga lagret och man behöver endast betala för de använda produkterna och kunden behöver inte oroa sig för påfyllnad av lager. Denna affärsmodell gör det svårt för konkurrenterna att få in en fot!

Alas-Kuul är en drömkund eftersom de är fantastiska att arbeta med, mycket jordnära, engagerade i projektet och deras ord är guld värt. De är väl insatta i sin verksamhet och vad webbplatsen ska leverera, vilket underlättade projektet avsevärt.

Märt Aab

Solution Architect, Vaimo

Alas-Kuul B2B webbutiken tillåter användarhierarki, vilket innebär att ett företag har en huvudanvändare som kan lägga till underkonton. Varje användare kan lägga order på uppdrag av huvudkontot som skickas till ERP-systemet i företagsnamnet. I framtiden kommer Vaimo att implementera möjligheten att skapa olika restriktioner på underkonton.

Multi-shipment Consolidation gör det möjligt för kunderna att välja om de vill ha sin order så snart som möjligt (vilket betyder att produkterna på restorder kommer senare) eller om de hellre väntar på fullständig order och ser ut ett leveransdatum.

Vaimo implementerade två olika betalningsmetoder för Alas-Kuul: Förskottsbetalning med Maksekesus betalningsportal (som tillåter flera banklänkar och kortbetalningar) och inköpsorder/krediterad betalningsmetod.

Den responsiva webbplatsen är mobilvänlig med klickbara bilder av kundens account manager och maintenance manager som gör att kunden snabbt kan ringa till dem. En separat widget för Alas-Kuuls anställda innehåller kontaktuppgifter och produkter och konton som de specialiserar sig inom.

Med Quote Inquiry-funktionen kan kunderna skicka en prisförfrågan från sitt konto som sedan skickas direkt till Alas-Kuuls ERP-system.

Vaimo byggde alla integrationer kring Alas-Kuuls ERP-system som vi fick full tillgång till, vilket i sin tur sparade både tid och pengar.

Eftersom Alas-Kuuls tidigare saknade en betalningsfunktion online var det omöjligt att rikta in sig på B2C-marknaden. Med den nya lösningen kan Alas-Kuul driva sin B2C-verksamhet samtidigt som man fokuserar på sina B2B-kunder.

Multiple Requisition List gör att kunderna kan skapa sin egen ”favorit”-lista som de kan beställa från i framtiden.

besök webbplatsen

ALAS-KUUL

 

Utforska Alas-Kuul, industrileverantör och underhållsföretag inom B2B/B2C.

Ta del av fler kundstudier

Proactiv+

Proactiv+ tidigare webbutik byggdes på hårdkodade, oflexibla mallar som påverkade butikens stabilitet. Man ville gå över till en responsiv design för att tillgodose en mobildriven målgrupp, förbättra kundupplevelsen och göra det lättre att uppdatera webbplatsen internt.

Björn Borg

Björn Borgs målsättning var att förbättra navigeringen och användarvänligheten på siten. Man ville även förbättra kostnadseffektiviteten och underlätta det dagliga arbetet för sitt utvecklingsteam. Dessutom behövde man addera funktionalitet, förenkla betalningsprocessen och driva på försäljningen.

 

Vaimo = hjärta på Samiska

Vi är certifierade Magento-experter och har tillhandahållit lösningar på plattformen sedan 2008. Genom att vara 100% fokuserade på Magento och ha ett eget team av 300+ e-handelsexperter med bred kompetens, ser vi till att din e-handelsplats fungera sömlöst med andra delar av din verksamhet. Vår medarbetare har stort kunnande och erfarenhet inom kärnan av e-handel - affärssystem, orderhantering och betalningssystem etc.