Kalevala Koru
"Vi sökte mer än bara en lösningsleverantör. Vi ville ha en partner som vi kan arbeta tillsammans med och ta Kalevala Korus e-handel till nästa nivå. Vi blev imponerade av Vaimos internationella UX -team - de workshops som vi hade med dem var mycket inspirerande och professionella. Vi valde Vaimo tack vare deras förmåga att leverera projekt inom begränsade tidsramar och deras UX- och designförslag, som var av första klass."

Mikko Koskenoja

Ecommerce Manager på Kalevala Koru

Besök KALEVALA KORU

Utmaningen

Kalevala Koru ville hitta en partner som kunde hjälpa till att helt tänka om gällande användarupplevelsen och gränssnittsdesignen av deras e-handelsplats och hitta en pålitlig plattform för att ytterligare utöka sin verksamhet på den globala marknaden. Man var just i färd med en omprofilering och behövde få med det nya moderna utseendet online och se till att innehållet var tydligt och elegant utformat. Det fanns tre delar av e-handelsprojektet som behövde implementeras: Kalevala Jewelrys e-handelsplats, inkludera Kalevala Koru Oys webbplats och en separat e-handelsplats för Lapponia Jewelry som speglar Kalevala Jewelry.

Lösningen

Efter 6 månader levererade Vaimos projektteam två helt omgjorda och fullt responsiva e-handelsplatser på tre språk - finska, engelska och tyska. En av de viktigaste delarna i projektet ur ett företagsperspektiv var att se till att automatisera dataöverföringsprocesser så långt det var möjligt. I projektet ingick många integrationer till backend-system som: produktions-, e-post- och banksystem. Vaimo implementerade även ett kundlojalitetsprogram som gör att Kalevala Koru kan ge bättre kundservice och erbjudanden för att säkerställa att deras varumärke fortsätter att växa. Den nya webbplatsen har också en inspirationsdel som gör det möjligt för Kalevala Koru att ligga i framkant gällande innehållsmarknadsföring genom att skapa berättelser om produkterna.

Funktioner

  • Fullt responsiv site
  • Flervalsfiltrering
  • Reparation av produkter
  • Tre språk
  • Lojalitetsprogram för kunder
  • Click and collect
  • Store locator
  • Presentation av designers med produkter
Ladda ner PDF för att läsa mer

Vill du veta mer? Kontakta oss