HEXAPLAN
"Vaimo presenterade projektet på ett mycket professionellt sätt och vi tyckte att kostnaden för projektet var rimligt. Hexaplan har dotterbolag i Sverige och Norge så därför ville vi arbeta med en partner som har närvaro och erfarenhet av att leverera e-andel för B2B på Magento på dessa marknader och som är bekanta med de specifika kraven som dessa marknader för med sig. Eftersom våra produkter kommer från olika tillverkare var “drop shipping” viktigt för oss, även om det inte är något som Magento generellt sett är byggt för. Vaimo kunde stödja alla våra komplexa transportbehov och automatisera processen. Vi har nu en webbshop som effektivt stödjer vår B2B-verksamhet."

Mirva Enroos

Marketing Manager på Hexaplan Oy

Besök Hexaplan

Utmaningen

Hexaplan byggde sin första sajt 2008, men webbplatsen stödde inte deras B2B-verksamhet på rätt sätt. Individuella kundpriser kunde inte visas och ordrar behövde läggas in manuellt i affärssystemet. Även om kunderna kunde beställa på nätet krävde det omfattande handpåläggning och faktura var enda betalningsmetoden som var tillgänglig. Orderbekräftelser sändes manuellt till kunderna eftersom processen inte hade automatiserats. Vid denna tidpunkt använde Hexaplan inte Magento för sina e-handelsbehov. Hexaplan var inte nöjda med allt det arbete som krävdes och inte heller med sajtens utseende och känsla.

Lösningen

Hexaplans kunder kan nu ta del av en bra användarupplevelse, en responsiv design, en optimerad sökmotor och individuella prislistor. Vaimo integrerade B2B-lösningen till Hexaplans ERP-system, vilket innebär att alla beställningar är automatiserade. Eftersom Hexaplan levererar varor från flera tillverkare utvecklade Vaimo en “drop shipping”-funktion i Magento. Kunderna har även möjlighet att välja sina egna speditionsfirmor och sparar därmed pengar genom att ha personliga fraktavtal. Den nya webbplatsen har också en chatt som gör det möjligt för kunderna att kontakta kundtjänst med frågor medan man surfar runt på webbplatsen.

Funktioner

  • Avancerad integration med ERP-systemet Microsoft Dynamics Nav
  • Drop Shipping
  • Grupperade produkter med filter
  • B2B-snabborder
  • Implementering av Varnish
  • Sök med Klevu
  • Individuella prislistor
  • Kreditkorts- och fakturabetalning
Ladda ner PDF för att läsa mer

Vill du veta mer? Kontakta oss