BLAND DE FÖRSTA I VÄRLDEN MED MAGENTO FRONT END-CERTIFIERING

Två personer i Vaimo utvecklingsteam, Malin Klingsell och Simon Kjellberg, har klarat Magentos certifiering; Certified Front End Developer.

Magento Front End Developer Certification verifierar att en professionell front-end utvecklare har den kompetens och erfarenhet som krävs för att genomföra användargränssnittsrelaterade förändringar på Magento Enterprise Edition och Magento Community Edition-webbplatser.

Tillsammans med backend utvecklare arbetar Magento Front end utvecklare med att implementera nya funktioner och anpassningar, men deras huvudsakliga fokus ligger på att ändra användargränssnittet i befintlig funktionalitet. Front End utvecklare behöver vara insatta i grundläggande Magento färdigheter, inklusive användning av admin panel, katalogstruktur, request flow, och rendering /layout funktionalitet.

“Testet bestod av 193 frågor och vi hade 4 timmar på oss att slutföra det. Man behöver definitivt erfarenhet av Magento för att klara provet. Du måste känna dig bekväm med Magento front end, såsom layout av XML, mappstruktur, fallback struktur samt front end-kod i allmänhet. Du måste också läsa studiehandledning och leta upp saker du är osäker på”, säger Malin Klingsell.

“Vi är mycket stolta över att Malin och Simon klarade provet. Detta är ett mycket viktigt tillägg till Vaimo nuvarande lista av certifieringar och bolagets totala antal Magento-certifierade utvecklare landar nu på 10 st. Vi vill fortsätta att vara i den absoluta toppen när det kommer till att ge professionell och bra service till våra kunder och därför uppmuntrar vi våra utvecklare att hålla sina kunskaper aktuella”, säger David Holender, CEO på Vaimo.

Staffan Palopää (CTO på Vaimo) och Simon Kjellberg är en del av Magentos Advisory Board, som skapades för att föra samman experter från hela världen för att fastställa mätbara kriterier som visar på Magento-expertis. Både Staffan och Simon arbetade med andra i Advisory Board för att skapa en plan för front-end certifieringen, reviderade och modifierade de föreslagna testfrågorna och skrev nya frågor till provet.

Vill du veta mer? Kontakta oss