Det är verkligen frågan.

När Amazon till slut etablerar sig i Norden behöver ditt företag göra ett val. Men som vi har sett i dessa fyra delar av Amazon-serien är det mer komplicerat än ett enkelt ”ja” eller ”nej”. Bättre är att fråga dig själv ”Baserat på storleken på mitt företag, hur kan jag använda Amazonas kanal för att öka min försäljning, diversifiera mina intäktsströmmar och växa mitt varumärke?”.

Som noterat i del två i denna serie, för företag med ett väletablerat varumärke och en befintlig kundbas utgör Amazon ett enormt tillfälle att öka din försäljningsportfölj tillsammans med alla dina andra kanaler.

Men det betyder inte att Amazon är ditt allt och att du därför ska sluta med andra kanaler.

Amazon har trots allt sina begränsningar, särskilt kring direkt varumärkesbyggande, marknadsföring och analys. Men med tanke på Amazonas publik, om du öppnar dina (virtuella) dörrar till det här nya segmentet kommer det ge både nya och befintliga kunder som handlar via Amazon-plattformen.

Förutsätt att du väljer att sälja via Amazon så har vi sett att det finns ett flertal olika tips, knep och hack för att få dina produkter framför fler ögon. Amazon är ett eget e-ekosystem och att ta sig in i denna värld kan kännas skrämmande för företag av alla storlekar.

Som en global, fullservice handelspartner kan Vaimo hjälpa dig att navigera genom dessa knepiga beslut. Oavsett om du undrar vad du ska prioritera på din digitala resa eller om du bara inte är säker på hur du kan öka onlineförsäljningen, är vårt team av experter här för att hjälpa dig att lyckas.

Vår strategi- och konsultgrupp hjälper dig att förstå effekter, utmaningar och möjligheter i olika handelsinitiativ. Baserat på våra resultat och dina mål implementerar vi sedan digitala strategier för att säkerställa din långsiktigt digitala tillväxt.

Om du har missat någon av våra tidigare delar i serien, kom ihåg att du kan ladda ned hela guiden i sin helhet här!

Världsledande E-handelsleverantör

Vaimo är en strategisk partner och helhetsleverantör inom e-handel och omnikanal. Vi hjälper företag över hela världen att kraftigt öka sin försäljning med digitala lösningar i alla kanaler inom såval B2C som B2B.

Vaimo är en av de allra främsta leverantörerna av Magento i världen med över 300 medarbetare i 12 länder.