Det här är första delen av fyra i vår serie om ”Amazon och Norden”.

Under de senaste 18 månaderna har rykten cirkulerat kring Amazons potentiella inträde i Norden. Dessa rykten har dock grundats på någon sorts evidens. Fastighetsvärlden började med att rapportera om försäljning av tre tomter i centrala Sverige till handelgiganten. Amazon förvärvade även domänen amazon.se (som för närvarande riktar sig till .de-webbplatsen).

All information pekade på en Amazonsk invasion i Norden, vilket framgår av en rapport från Etail Nordics 2018 där de frågade sig: ”Amazon är på väg in i Norden. Hur tror du detta kommer påverka ditt företag?

Men som det ser ut idag, våren 2019, har Amazon fortfarande inte en svensk e-handelsplats. Och rapporter visar att de svenska lokalerna faktiskt kommer att ingå i Amazons webbtjänster – inte för lager och logistik.

Det finns dock fortfarande en känsla av att Amazon kan lansera när som helst, och företag över hela Norden är oroliga.

Oavsett Amazons planer på att lansera en nordisk e-handelsplats, är vi här för att visa exakt vad detta kan betyda för ditt företag.

I denna serie av artiklar kommer vi att ta oss igenom spekulationerna och ge användbara råd om vad Amazons introduktion kan betyda för ditt företag och hur du kan lyckas. För det finns faktiskt inte mycket du som verksamhet kan ändra om Amazon väljer att träda in på marknaden. Amazon kommer då vara här för att stanna, så det handlar om hur du svarar.

Det är dock förståeligt att detta skapar en del frågor för handlare i Norden:

  • Hur konkurrerar jag med Amazon?
  • Behöver jag konkurrera med Amazon?
  • Vad är skillnaden mellan min e-handelsbutik och Amazon?
  • Borde vi endast sälja på Amazon?
  • Hur kan vi använda Amazon som en plattform för att hjälpa vår verksamhet?

Tillsammans med Vaimos konsult inom e-handel, Andrew Heap, delar vi med oss av insikter och kunskap så att du får alla verktyg att lyckas i en potentiell Amazon-era.

Läs del två av Amazon och Norden, där vi utforskar hur och var Amazon kan passa in i din nuvarande handel och om det passar dig eller inte.

Men om du vill ta reda på det redan nu så har du möjlighet att ladda ned hela guiden här!

Världsledande E-handelsleverantör

Vaimo är en strategisk partner och helhetsleverantör inom e-handel och omnikanal. Vi hjälper företag över hela världen att kraftigt öka sin försäljning med digitala lösningar i alla kanaler inom såval B2C som B2B.

Vaimo är en av de allra främsta leverantörerna av Magento i världen med över 300 medarbetare i 12 länder.